TVÅ BÖCKER OM KLIMATFÖRÄNDRINGAR

Under de senaste veckorna har jag roat mig med att läsa två böcker om klimatförändringar. Först läste jag Elsa Widdings nya bok ”Sunt förnuft om Energi & Klimat” och sedan en bok som inte är så känd ”En klimathistoria” skriven av fd. journalisten vid Sveriges Radio, Sven Börjesson.

Sven Börjessons bok är intressant då man får hela resan från 80-talet fram till nutid och samtidigt lite från insidan.

Elsa Widdings bok är delad i två delar, där del ett är mer teknisk och grottar ner sig i IPCC:s rapporter. Den delen är minst sagt tung att läsa och kanske avskräcker väldigt många läsare. Jag anser att vissa delar av den hade kunnat göras lite mer lättläst och lättförståelig för läsarna. Men det finns många läsvärda kapitel i del 1.

I den andra delen så har Elsa Widding öppnat upp för flera andra skribenter att skriva var sitt eget kapitel och den delen är betydligt mycket mer lättläst och vissa kapitel är också riktigt intressanta. Det handlar om katastrofscenarier, identitetspolitik och aktivism, yttrandefrihet, demokrat och vetenskap, klimatångest hos barn och skrämsel i förskolor och skolor. Flera kapitel är minst sagt upplysande för den oinvigde.

Vem är då författaren till den andra boken, Sven Börjesson. Ett namn som jag faktiskt inte kände till tidigare utan det var en läsare på min blogg som tipsade mig om boken.

Mycket förenklat skulle man kunna säga att han varit Sveriges Radios globala klimatkorrespondent under åren 1986-2015, där han gjorde eller medverkade i Naturmorgon, Miljön i veckan, P1 Ekot, Studio Ett, Globalradion och Historia att minnas men även inslag för P4 Kronoberg.

Men i slutet av sin anställning skriver han att han inte fick göra några reportage längre. Jag tolkar det som att han inte vi var politiskt korrekt och följde den åsiktskorridor som gällde inom Sveriges Radio, när det gällde klimatförändringarna.

Sven Börjesson har bevakat många IPCC-möten under sin tid på SR och besitter utan tvivel stor kunskap om IPCC och verkligheten när det gäller klimatet. Till skillnad mot SVT:s Erika Bjerström så är Sven Börjesson definitivt ingen klimatalarmist, utan han håller sig till verkliga fakta och inte prognoser och klimatmodeller.

Boken är väldigt faktaspäckad med uppgifter som Sven Börjesson samlat på sig under alla dessa år och som han i sin bok generöst delar med sig av.

Personligen så finner jag ett kapitel med rubriken ”Mätresultat som överraskar” som väldigt intressant. Det behandlar den ökande solinstrålningen sedan tidigt 80-tal och som sammanfaller med uppvärmningen. Framför allt hur dessa fakta nonchaleras av forskare och IPCC:s olika arbetsgrupper. Jag kommer återkomma till just denna del i ett eget blogginlägg.

Det finns också ett långt kapitel som behandlar den politiska kopplingen till IPCC och klimatpolitiken som är väldigt intressant och läsvärt när det kommer från en person från insidan, så att säga.

Jag kan verkligen rekommendera alla som är intresserade av klimatpolitiken och hur globalisterna genom IPCC styr stora delar av jordens länder att läsa denna bok. Det finns många politiker och journalister som borde läsa boken.

Mitt förtroende för den politiska organisationen IPCC har aldrig varit stor och den blev definitivt inte större efter att jag läst boken En klimathistoria. Det är kanske just därför boken förtigits sedan den gavs ut under 2020.

Näringslivets medieinstitut har skrivit en artikel om Sven Börjesson och hans bok En klimathistoria.

Det finns också en helt ny intervju med Sven Börjesson på Youtube som bara är några veckor gammal.

18 reaktioner på ”TVÅ BÖCKER OM KLIMATFÖRÄNDRINGAR

 1. O` Hyra 2022-12-29 / 17:33

  Man ser lätt när en politiker ljuger, något som sker rutinmässigt numera.
  Blicken fladdrar och söker sej upp i taket, eller från vänster till höger.
  Polisen (del av) förhörsteknik.

  Jomshof säger sanningen. Det är förbjudet i Sverige.

  Gilla

 2. Kalle 2022-12-29 / 16:23

  ## Inga tester här för Kinaresenärer

  Det är inte aktuellt att införa
  obligatoriska covid-tester för resande
  från Kina till Sverige, enligt
  statsepidemiolog Anders Lindblom.

  -Vi har ett så pass gott immunitets-
  skydd i Sverige att det fåtalet som
  kommer från Kina inte påverkar
  smittspridningen i Sverige i nuläget,
  säger Anders Lindblom.

  En rad länder, som USA, Italien, Japan
  och Indien, har infört eller kommer
  att inför krav på covid-19-tester för
  resenärer från Kina efter den skenande
  smittspridnigen och beslutet att Kina
  åter tillåter utlandsresor. ##
  Källa: Text TV

  Samma gamla hjulspår som förut. Ingen förändring öppna gränserna
  utan kontroll från smittade länder.

  FHM har inget lärt från förra gången Kina fick utbrott av Qovid.
  Andra länder har tagit lärdom av förra gången och ”stängt” men de har ju
  förstås intresse av att skydda sin egen befolkning från smitta.

  En sådan självklar tanke existerar inte i sverige bland de beslutande!!!
  Fiii faen!!!

  Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2022-12-29 / 17:38

   Ja, vad säger man.
   Typiskt Sverige. Samtidigt som man uppmanar folk till att ta, är det spruta nr 5? för att stärka sitt immunförsvar, så säger man att vi inte behöver kolla inresandet därför att vi har ett så gott immunitetsskydd!

   Och samtidigt så överbelastas sjukhusen.
   Själv har jag slutat att lita på myndigheterna. Ibland undrar man om de själva vet vad de gör.

   Gillad av 1 person

   • Karl W 2022-12-31 / 03:49

    @onkelbjrn 2022-12-29 / 17:38
    USAs mRNA kemikalier ger bara ett mycket kort skydd, Sedan är din naturliga immunitet förstörd, och då måste du betala USAs BigPharma för en ny spruta igen.

    Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2022-12-29 / 18:26

   Den dumma FHM tror att om man gör som tidigare så kan utfallet bli annorlunda.

   Gillad av 1 person

  • Karl W 2022-12-31 / 03:47

   @Kalle 2022-12-29 / 16:23
   Det finns ingen skenande smittspridning i Kina. Om så – var i helskotta håller den hus. Jag bor ju mitt i Kina. Var är alla dessa förment sjuka och döda. Proportionellt har Sverige betydligt mer skenande smitta. Propagandan påstår att Kinas myndigheter mörkar, men i Kina har vi vad ni inte har i Sverige, en oberoende Folkmedia som tekniskt inte går at censurera. Vi får veta. Först trodde man att Kinas flitiga bruk av Traditional Chinese Medicine (TCM) stoppade en befarad covidvåg. TCM är ju förbjudet i Sverige. USAs BigPharma vill ha sina profiter. Nu börjar man ana att Kinas Covid vaxxin ger ett livslångt skydd, likt smittkoppor och Polio.

   Det skulle vara ett dråpslag mot USAs BigPharma affärsplan att hårdsälja sin mRNA kemikalie för att förstöra folks naturliga immunitet, och folk skulle sedan tvingas betala BigPharma för artificiell immunitet, som samtidigt igen förhindrar naturlig immunitet. Mänsklighetens någonsin största bedrägeri med andra ord.

   Just nu pågår en massivt drev med grovt falska historier och propaganda. USAs arméer av internet troll är i full verksamhet och svenska media som DN, Aftonbladet, Expressen, SVT med flera gör allt för att ge dom falsk trovärdighet.

   Gilla

   • Karl W 2023-01-05 / 05:38

    Thoralf A 2022-12-31 / 08:25
    WHO och Kina är inte alls i ”krismöte”, det uttrycket uppfanns av USA propaganda. WHO står idag under kontroll av USA, och har kallat in Kina för att få information, på USAs order. Jag är ju på plats, det finns ingen kris i Kina, krisen finns i EU och Sverige. Alla sjukhusen i Sverige i stabsläge, läser jag. Inte så i Kina. ”Krisen” i Kina illustreras bäst av vad som hände mig i veckan. Jag beställde en låda vin, och den kom inte dagen efter som vanligt ,så jag ringde och undrade varför. Jo- berättade man, vi har några som är förkylda, så det tar en extra dag just nu. Det är ”krisen” i Kina. Jag kände mig själv lite hängig för ett par veckor sedan. Kommande förkylning? Covid test var negativ, inget Covid. Lite Traditional Chinese Medicine (TCM), vitaminer och huskurer satte stopp för den förkylningen. TCM är ni inte tillåtna att använda i Sverige. USAs BigPharma vill ha sina profiter från sin kemikalie försäljning. Ingen konkurrens tillåtet. Kina borde införa tester och karantän för européer och svenskar så att dom inte kommer hit och smittar ner oss.

    Gilla

 3. tompas11 2022-12-29 / 14:48

  Dr John Christy, distinguished Professor of Atmospheric Science and Director of the Earth System Science Center at the University of Alabama in Huntsville, has been a compelling voice on the other side of the climate change debate for decades.

  Data shows there’s no climate catastrophe looming – climatologist Dr J Christy debunks the narrative

  Gillad av 1 person

 4. onkelbjrn 2022-12-28 / 23:02

  Solinstrålningen är ju intressant och som man inte har hört så mycket om i klimatdebatten. Solen har sina cykler, dess aktivitet är inte statisk och vad jag har förstått så har vi haft en period med en mer aktiv sol som nu går mot en period där den är mindre aktiv och är det så kommer det under en tid att bli lite kallare.
  Sen är det ju även annat som påverkar vårt klimat och väder, bla vulkanutbrotten och det som var tidigare i år på Tonga var tydligen mycket mer allvarligt än som man tidigare rapporterat

  Gilla

  • Benny 2022-12-29 / 08:33

   Fast den ökade solinstrålningen beror nog till en del att man slutade elda med brunkol och bättre rökgasrening från kolkraftverk plus att stora delar av ståltillverkningen i Tyskland, Storbritannien, Frankrike lagts ner vilket renat luften väsentligt. Sedan stämmer det också att solens aktivitet växlar och nu minskar antalet solfläckar vilket tyder på minskad solinstrålning. Tur då att luften blivit renare som motverkar köldperioden som är på gång.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-12-29 / 08:38

    Det har ju ingen betydelse vilken orsaken till den ökade solinstrålningen. Resultatet är ju en ökad uppvärmning som inte beror på koldioxidutsläpp!

    Gillad av 3 personer

   • tompas11 2022-12-29 / 09:14

    Visst är det så att luften blivit renare, men även mindre molnbildningen spelar stor roll. Färre antal solfläckar gör att vi går mot ett kallare klimat. Koldioxidens inverkan på klimatet är försumbar och människan kan på intet sätt påverka klimatet, lika lite som vi kan påverka vädret.

    Gilla

 5. Ölandsbonde 2022-12-28 / 21:39

  I filmen ”Soylent green” från 1973 har världen drabbats av växthuseffekten. Det var då det började.

  Gilla

 6. Ernest Trasher 2022-12-28 / 21:10

  Widding vet ju uppenbarligen vad hon pratar om.Bara att stå i sveriges riksdag och hålla ett anförande som hon gjorde om klimatbluffen vetande att minst 90% av kammaren var troende klimatalarmister och 100% av media skulle totalsåga henne tyder på ett visst självförtroende.Hoppas bara att SD inte låter henne gå samma väg som du Toralf.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-12-28 / 21:54

   SD har ju 20 procent i riksdagen men jag tror faktiskt att det finns flera klimatalarmister i SD, Har haft diskussion med några tidigare.

   Gillad av 1 person

 7. Gunnar Karlsson 2022-12-28 / 19:11

  Thoralf,

  Många tack, mycket intressant artikel, en av dina bästa, och det säger inte lite !! Denna artikel borde läsas av alla de som vill vara uppdaterade i denna stora fråga som blivit så vinklad och förvriden av globalisterna och de övriga vänsterblivna.

  //Gunnar

  Gilla

Kommentarer är stängda.