TILLSLAG MOT BILFIRMA

”Det var på torsdagseftermiddagen som polisen, Kalmar kommun, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, räddningstjänsten, arbetsförmedlingen och Kronofogden (på distans) gjorde ett gemensamt tillslag mot en bilfirma i Kalmar kommun.”

Artikel i Barometern.

När jag har gjort mina egna gräv angående personer och framför allt personer med utländsk bakgrund och deras affärsverksamheter så har jag i flera fall noterat att deras byte av bil sker väldigt ofta. Ibland kan de äga en bil mindre än en månad och göra 4-5 bilbyten under ett år. Det går ju dessutom att följa hur vissa bilar cirkulerar runt mellan en rad olika ägare inom ett begränsat geografiskt område. En bil kan ha en mängd olika ägare under ett år.

Jag har diskuterat detta med flera personer och den slutsats vi kunnat dra är att det sannolikt i många fall handlar om någon form av penningtransaktioner eller med klarspråk penningtvätt av pengar från någon brottslig verksamhet. Det har ju växt upp en rad nya bilfirmor som handlar med enbart begagnade bilar, ingen nybilsförsäljning.

För flera år sedan granskade jag ju torghandeln i Kalmar och den kontanthantering som gjordes utan  kassaregister. Summorna vid försäljning slogs aldrig in utan kassalådan öppnades via en knapp på undersidan av kassaapparaten. Något som jag även har en videofilm på. Jag skickade den till Skatteverket men fick aldrig ens något svar.

Torsdagens tillslag mot en bilfirma skall bli väldigt intressant att följa. Det finns ännu inga uppgifter om vilken bilfirma i Kalmar som det handlar om men det är sannolikt bara en tidsfråga innan någon berättar det på sociala medier. Då det enligt polisen uppstod flera brottsmisstankar.

”Alla myndigheter med något enstaka undantag öppnade tillsynsärenden. För polisen uppstod brottsmisstankar som ringa narkotikabrott, penningtvättsbrott och brott mot utlänningslagen, det vill säga någon som antingen inte får vistas i Sverige eller saknar arbetstillstånd, säger Bråve och fortsätter:

– Målet med den här samverkan är att förhindra att vi får ett utsatt område i Kalmar, säger han.

Just penningtvättsbrott är en av brottstyperna man vill komma åt genom samarbetet.

– Penningtvättsbrott göder den undre världen. Det gör även bidragsbrott som dränerar samhället på mångmiljardbelopp, säger Olof Bråve.”

Enligt min bedömning har vi redan flera ”utsatta områden” i Kalmar. När kommunens ordningsvakter inte går in i bostadsområden utan närvaro från polisen så är det utan tvivel ett utsatt område. Detta har gällt i delar av Norrliden, från och till. Enligt polisens egen definition så är det ett geografiskt avgränsat område men det behöver inte vara en hel stadsdel.

”Ett geografiskt avgränsat område som karaktäriseras av en låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Inverkan är snarare knuten till den sociala kontexten i området än de kriminellas utstuderade vilja att ta makten och kontrollera lokalsamhället. Påverkan kan utgöras av direkta påtryckningar, till exempel hot och utpressning, eller indirekta: offentliga våldshandlingar som riskerar att skada tredje man narkotikahandel som bedrivs öppet ett utåtagerande missnöje mot samhället Effekten blir att de boende i området upplever otrygghet, vilket i sin tur leder till en minskad benägenhet att anmäla brott och att medverka i rättsprocessen. Läget anses allvarligt.”

Det finns utan tvivel flera områden i Kalmar som uppfyller denna definition. Delar av Norrliden och Oxhagen men det finns fler områden som Berga centrum som har en negativ utveckling.

Det som ingen myndighetsperson eller politiker vill säga är att den brottslighet som skapar dessa utsatta områden bedrivs till säkert 80-90 procent eller kanske mer av personer med utländsk bakgrund och då i synnerhet personer med sin bakgrund i MENA-länder.

Det kan inte enbart bero på socioekonomiska orsaker som vissa experter påstår, utan även bero på värderingar, kultur, klanstrukturer och en hycklande religion.

Det mest tragiska är dock att våra politiker och myndigheter inte vågar tala klarspråk om vilka gärningsmännen är.

Inte ens media och journalisterna vågar berätta sanningen, de gömmer sig bakom pressetiska regler och rädslan för att bli utsatta för hot och våld.

Vem skall nu stå upp för vårt samhälle och tryggheten?

25 reaktioner på ”TILLSLAG MOT BILFIRMA

 1. Mats 2023-01-22 / 17:11

  Enligt Flashback handlar det om Bilcenter i Trekanten.
  ”En vän var där i torsdags för att kolla på bil och blev ombedd att lämna platsen utav Polisen!
  Flertalet polis och myndighetsbilar var på plats.”

  Ja, det är en skum firma, men inte den enda skumma.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-22 / 18:44

   Är nog ganska troligt. Bolaget startade 2021-01-01 och omsatte drygt 40 miljoner kronor redan det första året enligt årsredovisningen.

   Gilla

   • bertil persson 2023-01-24 / 02:10

    DEt förekommer likadant på flera ställen i landet.

    Gilla

 2. Jan 2023-01-22 / 10:43

  Tråkigt att läsa hur nysvenskar besudlar en hel bransch av bilhandlare. Tänk så tryggt det förr var att handla sin begagnade bil. Handlarna var helyllesvenska, ärliga och kundorienterade. Den trygghet man kände, och den hederlighet man alltid mötte kanske kommer att råka ut för en avmattning i mångfaldens Sverige?

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2023-01-22 / 14:29

   Jag har nu min elfte bil och jag har aldrig köpt någon bil hos en bilhandlare, det har inte känts tryggt på något vis. Alltid varit bättre att köpa privat.

   Gilla

 3. Lennart Stenkvist 2023-01-22 / 07:00

  Förr i demokratins samhälle var sanning och ärlighet hedrande. Nu i diktaturens samhälle är sanning och ärlighet livsfarlig. Feghetens tystnad ska hedras och belönas.

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2023-01-21 / 23:09

  Expressen: ” Polisen kraftsamlar – kallar in ”ett hundratal”

  När sjukhusen går upp i stabsläge finns inget ymnighetshorn att ösa ur. Då kallas inte ”ett hundratal” läkare och sjuksköterskor in. Då finns inga resurser. När muslimer och negrer ställer till med kaos, ödeläggelse och håller huvudstaden i skräck finns hur mycket resurser som helst.

  Hur länge ska svenskarna acceptera att torteras på det här viset? Det finns inte en chans i helvetet att det kommer att bli bra eller ens bättre. Det kommer bara att bli hundrafalt värre. Under 2023 kommer Sverige sannolikt att fyllas på med ytterligare minst 50 000 muslimska parasiter. Ett helt Östersund! När är det nog? Minst en miljon muslimer och negrer måste med tvång skickas hem och alla moskéer ska rivas.

  Det är vår enda chans.

  Gillad av 5 personer

  • tompas11 2023-01-21 / 23:51

   ”Minst en miljon muslimer och negrer måste med tvång skickas hem och alla moskéer ska rivas.”
   Ja du har naturligtvis helt rätt. Det sorgliga är att vi har inte den regering som kan sätta detta i verket. Faktum är att det saknas politisk vilja och jävlar anamanna oavsett vilken regering landet lider under. Så… vad återstår? Revolution kanhända? Inte i detta land i alla fall där gemene man befinner sig i halvdvala och är totalt handlingsförlamad. Utsikterna för svenskarna och landet Sverige är minst sagt svarta och dystra. Muslimer och negrer ynglar av sig värre än grodor och kommer därför inom en snar framtid att var i majoritet i landet och då är det definitivt kört för både svenskar och landet i stort. Min förhoppning är att jag innan dess lämnat jordelivet och sitter och ser ner på eländet samtidigt som jag förbannar de usla politikerna och de likaledes usla röstberättigade invånarna när de lider helvetes kval. Rätt åt de jävlarna kan man tycka samtidigt som jag njuter av sällsynt rökig maltwhisky bryggd och lagrad på himmelskt vis.

   Gilla

   • Benny 2023-01-22 / 08:21

    Även om Sverige skulle välja en regering med mycket restriktiv invandring och en politik där man skickar hem folk skulle det inte ske! Sverige befinner sig sedan länge under Bryssels och Washingtons stövel och handlingsfriheten för en svensk oberoende politik är närmast obefintlig. Kanske den dag Sverige väljer en ledare av Victor Orbans kaliber? I ”svennebanan” landet Sverige lär det inte hända utan vi har i stället den halvmesiga Åkesson när vi i verkligheten behöver en Kasselstrand eller varför inte en Thoralf?

    Gillad av 2 personer

  • onkelbjrn 2023-01-22 / 09:59

   Ja Cosmik Debris. 27 av landets akutsjukhus fick allvarlig kritik från IVO som menade att tillstånden var så pass dåliga att de äventyrande patientsäkerheten. Till sjukhuset tar man sig för att bli frisk, inte sjuk!
   Och att polisen i landets huvudstad går på knäna och behöver förstärkning av ett 100 tal poliser utifrån landet, vittnar även det om det katastrofala läget som landet befinner sig i.
   Allt detta medans vår statsminister lägger allt sitt krut på att krypa för både Erdogan och Biden!

   Gilla

  • Snorre 2023-01-22 / 13:19

   Själv tycker jag att man borde pröva om det är möjligt att sända parasiter till spetsbergen eller Grönland. Det skulle sända en signal att svenskarna fått nog och att sötebrödsdagarna för bidragsasylanter är över.

   Gilla

   • tompas11 2023-01-22 / 14:31

    Annars så har vi ganska gott om gamla gruvhål…

    Gilla

 5. Kalle 2023-01-21 / 17:30

  ## Turkiet kallade upp Sveriges ambassadör – kräver att Paludans koranbränning STOPPAS ##

  ## – Jag har inga problem med att Sverige går med i Nato, men man ska inte betala för det genom att ta bort yttrandefriheten. Det priset är för högt. Erdogan verkar för det första tro att han kan ställa alla möjliga orimliga krav på att Sverige ändrar sin regeringsform, sa Paludan till Samnytt.##

  https://samnytt.se/turkiet-kallade-upp-sveriges-ambassador-kraver-att-paludans-koranbranning-stoppas/

  Det är dags nu att kasta ut Turkiet ur NATO!!!

  Turkiet har okuperat ett annat NATO land. Turkiet okuperar halva Cypern!!!

  De har köpt ryska vapen till Turkiet!!!

  De har endast 5 % av sin landyta i Europa resten i arabvärlden. Var finns deras lojaliteter???

  De gör ständiga överflygningar av Grekiskt terretorium som ett hot.

  Det finns säkert flera grejor som de är skyldiga till!!!

  Finns ingen anledning att ha Turkiet i NATO. Släng ut dem!!!

  Turkiet är endast muslimska och arabiska bråkstakar och har inget i NATO att göra. De vill inte rätta sig i ledet.

  Gillad av 4 personer

  • Huvaligen 2023-01-21 / 21:47

   Men nu är det ju så att turkiska Bosporen utgör Svarta havets enda förbindelse med Medelhavet. Det är ett otroligt strategiskt viktigt sund och har alltid varit det. (Churchill led f ö ett enormt nederlag där.) Bosporen är ur rent fysisk synpunkt lätt att stänga av på en förmiddag om Turkiet önskar det.

   Turkiets läge behövs av Väst och det var kanske därför som landet en gång lirkades in i Nato. Idag vill man nog offra mycket för att man inte ska spela Erdogan i händerna på Putin med dennes Krim – och observera också – Ukraina med dess enorma spannmålstransporter genom Bosporen är viktiga för en stor del av världen.

   Gilla

 6. Börjexxx 2023-01-21 / 14:50

  Du skrev skit om mig i ett tidigare inlägg och snackar bara skit och kommer med falska anklagelser! Du borde ta mig fan skämmas, du är ett hot mot Sveriges säkerhet

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2023-01-21 / 16:45

   BÖRJEXXX,

   Har det brunnit i proppskåpet ??

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 7. anders gs 2023-01-21 / 12:26

  Thoralf, du glömmer SALAFISTERNA. sveriges största hot !!

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2023-01-21 / 14:51

   ANDERS GS,

   Och jag som trodde det största hotet var Sossarna ?? 🙂

   //Gunnar

   Gilla

   • messkalle 2023-01-21 / 17:25

    DAGENS SKÄMT (saxat från Aftonbladet).

    Sverige kan bättre än så här. Men då krävs en ny regering som kan se verkligheten för vad den är.

    Märta Stenevi, språkrör (MP)
    Per Bolund, språkrör (MP)

    Gillad av 1 person

 8. Roland Salomonsson 2023-01-21 / 12:20

  Dessutom är avskummet beväpnat, även om vapnen är illegala. EU gör allt för att avväpna sina gräsrötter, t ex jägare eller sportskyttar, men gör inget åt den illegala vapenhandeln. Denna verkar vara önskvärd! Sverige följer alla EU-direktiv nästan slaviskt.

  Dags att tillåta bärande av dolt vapen bland allmänheten i Sverige. Erfarenheterna från USA är att där delstaten tillåter bärande av dolt vapen är spontant våld mot folk i allmänhet minimalt. Inte heller rån är särskilt frekventa.

  Naturligtvis krävs rättslig oförvitlighet för ett tillstånd. Vid ingripande dör eller skadas den person som har tillståndet i typ 20% av fallen, men de tvekar inte trots detta.

  Gillad av 2 personer

 9. tompas11 2023-01-21 / 12:09

  Och en stor del av svenska folket lallar vidare precis som vanligt. De vill inget veta om den våldsamma utvecklingen i samhället. De vill fortsätta leva i en bubbla som avskärmar dem från verkligheten, den verklighet som pågår i kvarteret intill.

  Gillad av 5 personer

  • worldpress99 2023-01-21 / 14:32

   Men Kristersson han kan han! ”Nu kommenterar statsministern de senaste händelserna. Kristersson beskriver hur gängkriminaliteten eskalerar, och att människor med ett extremt våldskapital ”hotar andra människors trygghet och frihet.”
   ”De ska hittas”
   – De här personerna ska hittas, de ska lagföras och de ska dömas till mycket långa straff. Och de ska utvisas ur landet om de inte är svenska medborgare. Vi ska helt enkelt göra mycket mer – som de gör i Danmark. Det här kommer vara svårt, det kommer ta tid, men det kommer att gå. Sverige ska bli ett tryggt land igen, säger han i en kommentar.” Expressen.
   Det skulle han tänkt på lite tidigare när han var kompis med Reinfeldt!!!

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.