SLÖJAN ETT SÄTT ATT FÖRTRYCKA KVINNOR

Det är inte ofta som jag är ute i affärerna i Kalmar. Jag undviker det i det längsta då jag alltid blir så nedstämd över att se förfallet i stadsbilden som invandringen medfört och jag är ännu mer trött på att höra arabiska och deras högröstade sätt att kommunicera.

Idag gjorde jag dock ett undantag och fikade (en semla) på ett konditori med utsikt över Stortorget med den arabiska torghandeln och delar av Storgatan med entrén till den sunnimuslimska källarmoskén. Jag undrar hur många av alla dessa moskébesökare till fredagsbönen som i grund och botten är islamister?

Jag gick sedan och kollade på bokrean i några affärer och jag slogs av att det är så många böcker om Hitler, andra nazister, SS-män och andra världskriget. Finns det verkligen en så stor efterfrågan av just den här typen av böcker? Skulle aldrig falla mig in att lägga några pengar på dessa böcker. Det var en hel del folk som rörde sig hos bokhandlarna men inte en enda med MENA-bakgrund noterade jag.

Jag gjorde en vända även till köpcentret Baronen. Bara för att se vad som hänt det senaste halvåret. Upptäckte att det öppnat ännu en hamburgerrestaurang med namnet Brödernas. Deras reklamskylt gjorde dock inget intryck på mig. Jag kommer inte besöka en kvinnoförtryckande restaurang, som dessutom utnyttjar kvinnoförtrycket i sin reklam. Nej, tack!

Så blev slöjan ett sätt att förtrycka kvinnor. ”Kvinna, liv, frihet” är ett slagord i protesterna mot slöjan och kvinnoförtrycket i Iran.

Läs artikel från Kvartal.

Annons

25 reaktioner på ”SLÖJAN ETT SÄTT ATT FÖRTRYCKA KVINNOR

 1. Anders gs 2023-02-26 / 08:25

  Kalmar moské är väl salafi likt halmstad moské?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-26 / 08:29

   Halmstad har ju både en sunnimoské och en shiamoské

   Gilla

 2. WW2 2023-02-26 / 01:16

  Intresset för WW2 är väldigt högt och konstant över tid. Ämnet är outtömligt, finns så många slag, platser, föremål, hjältar och annat att skriva om så det kommer aldrig ta slut.

  Finns ett helt gäng historiska tidskrifter som verkar ha snöat in på andra världskriget. Produceras mängder av WW2-relaterade filmer och dokumentärer varje är och som du såg i bokhandeln är det ingen brist på krigsböcker.

  Gilla

 3. onkelbjrn 2023-02-25 / 22:55

  Håller med om att det är märkligt hur stort intresset verkar vara för andra världskriget och Hitler. Tittar man i tidningsstället finns han på förstasidan i någon tidning nästan varje vecka.

  Fast det är klart, jag har själv plöjt en hel del böcker om nazismen och SS. Allt i ett nästan nördigt försök att få reda på hur det kom sig att det odlades ett så stort hat mot judarna att man kommer på iden att fördriva dem från Tysk mark.
  Och jag är inte nazist. Har haft många goda förbindelser med israeler å yrkets vägnar och är mycket imponerade av dessa.

  Gilla

 4. Kalle 2023-02-25 / 13:07

  ## Varför ska vi alltid ge men aldrig få? ##
  skriver Johnny Hornbrink, SD på petterssonsblogg.se

  ## Enligt SVT så ska nu Sverige avsätta åtskilliga miljoner kronor i hjälp till jordbävningsoffren i Turkiet och mångdubbelt mer till Ukraina för att stödja landet i dess kamp mot Putin. Detta ser jag som bra och riktigt när vi talar om stöd i nöd och krissituationer. Men att som statsmakten i övrigt årligen avsätta cirka 50 miljarder kronor av våra skattemedel i rena “bidrag” till omvärlden är rent ut sagt sinnessjukt! Det är ju faktiskt inte statens och regeringens pengar som år efter år ges bort utan dom svenska skattebetalarnas! Med vilken rätt har dom röda och blå regeringarna tillåts att göra det? ##

  ## Löfven och S-regeringen skrev gladeligen på för att ge bort och låna ut 150 miljarder till EU:s bananrepubliker med en obefintlig ekonomipolitik, det vill säga EU:s Medelhavsländer! Detta är även orsaken till att man i Spanien nu går ner till en fyradagars arbetsvecka, varför då undrar ekonomer?
  –Jo för att EU:s Coronastöd ger oss möjligheten, svarar Spanien!

  Samtidigt som detta sker så höjs pensionsåldern i Sverige! Vi ädla givare ska med andra ord arbeta mer för att andra ska kunna arbeta mindre!? ##

  https://petterssonsblogg.se/2023/02/25/varfor-ska-vi-alltid-ge-men-aldrig-fa/

  Stridsvagnar skall nu skänkas till Ukraina, ett välovligt syfte men har försvaret råd med det.
  Sverige har raserat sitt försvar under många år. Nu äntligen börjar de styrande tänka om. Pengar till försvaret räcker inte till.
  Då skänker staten bort stridsvagnar och annat.

  Har vi råd med det???

  Skall sverige rasera försvaret… igen!!!

  Gillad av 3 personer

  • onkelbjrn 2023-02-25 / 22:46

   Kalle. Nej klart vi inte har råd med att skänka pengar och materiel till höger och vänster.
   Fast våra makthavare är uppenbarligen av en annan uppfattning.
   Samtidigt som vi kan läsa om all den krigsmateriel samt ekonomiska stöd som skänks till Ukraina, så kan vi också läsa om hur sjukhusens ekonomier blir allt sämre.
   Är inte sjukvård något som borde vara prioriterat i ett land där skatterna är så pass höga som våra.
   Fast folk verkar inte bry sig. Inte förrän de blir sittande 5 – 10 tim på en akutmottagning.
   Eller hemskickade bara för att det inte finns några lediga vårdplatser, trots att de borde ha blivit inlagda.
   Vi såg under pandemin vilken kris sjukvården då befann sig.
   Och sjukvården är ju inte ensam om att behöva mer resurser.

   Gilla

 5. Ölandsbonde 2023-02-25 / 12:17

  Märkligt så lika din vandring i Kalmar är A Hitlers upplevelse av judar i Wien under hans uppväxttid. Du skulle nog gilla en del böcker. Bildning är lättburet. Läs t ex om SS Garcia.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-02-25 / 14:31

   Jag har länge misstänkt det. Det finns en liten nazist i Ölandsbonde!

   Ungefär som du upplever turister på Öland?

   Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2023-02-25 / 17:48

   Ursäkta en gammal man som bara varit på Öland ibland för länge sedan. Men törs jag fråga om du egentligen är en ölandsbonde eller är du bara Centerpartist?

   Gilla

  • Lotta 2023-02-25 / 19:24

   Vilket märkligt inlägg? Hur fick du ihop det?

   Gilla

 6. Ludvig 2023-02-25 / 08:45

  Det är märkligt att slöjorna används så mycket här i Sverige, när dom kastar dom i Iran.

  Gillad av 1 person

 7. Sven d.ä. 2023-02-24 / 23:36

  Stadsbilden i spillror. Kan man inte sitta och ta en kopp kaffe på ett konditori utan att behöva påminnas om invasionen. Så tragiskt.

  Gillad av 1 person

 8. Otto 2023-02-24 / 22:47

  Camilla Hamid med slöja, står Brödernas bakom kvinnoförtryck? Johan Persson och Papi äter säkerligen där. Alla dessa hamburgerställen i Kalmar, hur lönar det sig…?

  I stan finns numera bara optiker, nagelteknologer, skönhetssalonger, frisörer och inte minst restauranger. Ju onyttigare – desto bättre. Inte lustigt Kalmarbor är tjocka som julgrisar.

  Fy helvete, vad de äter. På Fettisdagen ringlade köerna efter semlor långa överallt.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2023-02-25 / 11:05

   Under det senaste Sverigebesöket så blev jag förvånad av alla dessa frisörer. Levererar de annat än hårklippning?

   Gilla

 9. Högt hårfäste 2023-02-24 / 21:50

  Kalmar har blivit ett riktigt musse-getto! Så jävla sorgligt! Ser för jävligt ut i Oxhagen, Berga, Norrliden och Snurrom.

  Gillad av 1 person

 10. Kalle Kula 2023-02-24 / 19:39

  Kvarnholmen är en riktig spökstad och araber överallt! Fy fan!

  Gillad av 2 personer

 11. Andersson 2023-02-24 / 18:18

  https://ledarsidorna.se/39402-2/

  ”Rasmus Paludans aktivism har stoppats av Stockholmspolisen. Men vad den satt fingret på är något som de muslimska trossamfundens företrädare inte orkar eller vågar arbeta med. Frågan om hur islam ser på blasfemi. För det finns inte alls stöd i Koranen för det våld som muslimer använder sig av när de anser sig bli kränkta. Det våldet har möjligtvis stöd i en klan-justis med rötter i stenåldern. Inte islam.”

  Vems ärenden går Polisen – SÄPO – Justitieministern – Sveriges regering ? Vart är M, KD, L på väg? Var står SD ? Vad säger EU.

  Gillad av 2 personer

  • nilscobra 2023-02-24 / 19:15

   Enligt Islam kan blasfemi i värsta fall bestraffas med döden.

   ”I dag skall ni få lida ett förnedrande straff för de lögner ni yttrade om Gud och för att ni av högmod vägrade att lyssna på Hans budskap.” ( 6:93)

   Gud fördömer dem som smädar och sårar Honom och Hans Sändebud, och Han utestänger dem från Sin nåd i detta liv och i det kommande; Han har ett förnedrande straff i beredskap för dem (33:57)

   ..De (hycklarna och dom som sprider falska rykten) är utestängda från Guds nåd och de skall gripas, var de än påträffas, och dödas utan förskoning (33:61)

   Stöd för detta dåd återfinns även i Haditherna (Bukhari 59:369) där det beskrivs hur en Judisk poet får sätta livet till för att ha skrivit poesi som Mohammed fann förolämpande.

   I en annan Hadith (Abu Dawud 4361) berättas det om en man som dödat modern till sina barn bara för att denne varit kritisk mot Mohammed. När Mohammed skall avgöra vad som ska ske med denne man så säger han att inget straff skall utdelas för denna gärning. Mohammed ser alltså inget fel i att döda dom som framför någon form av kritik mot honom eller Islam.

   I den allra tidigaste levnadsteckningen (Ibn Ishaq, Sirat Rasul Allah pp. 550-1) av Meckas fall. Berättas det om åtta personer som fått dödsstraff. Fyra av dessa hade blivit dömda till döden för att ha förolämpat Profeten. En vart benådad. Men tre av dom som hade förolämpat Mohammed fick dödsstraffet verkställt.

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2023-02-25 / 11:19

   Det våld dagens Islam uppvisar beror på den påverkan Islam tagit av pre-nazismen. Tyska nazismen missionerade runt 1900 överallt i världen. I Egypten inkorporerades Islam och Nazismen i varandra. Och det är den Islam som vi möter idag. Det ”GÅR” alltså att förändra Islam, bara man påverkar de karismatiskt ledande klanerna inom Arabvärlden.

   Gilla

   • nilscobra 2023-02-25 / 13:12

    Islam har ett system av idéer som är fullt jämförbara med Nazismens som man alltså har en gemensam historia med i modern tid. Men dom idéerna uppfanns av profeten Muhammed redan på 600-talet.

    Det går inte att förändra Islam. Eftersom Koranen som ju är inristad på en oförstörbar tavla i paradiset är Allah`s direkta och ofelbara ord som förklarar allting i detalj.

    Gillad av 1 person

 12. Andersson 2023-02-24 / 18:02

  Mycket läsvärt det manar till eftertanke. Jag vet inte ur hur många som känner till ”fallet Carina Hägg”? Man läser mest om Annika Strandhäll.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-24 / 18:39

   Jag följde mobbingen av Carina Hägg när det pågick.

   Men samtidigt vill jag påminna om att Carina Hägg som kommer ifrån Värnamo försökte blockera/mobba en SD-företrädare som drev ett dansställe utanför Värnamo. Carina Hägg försökte få alla leverantörer att stoppa sina leveranser av mat och öl till dansstället. Det glömmer jag heller inte.

   Gillad av 2 personer

 13. nilscobra 2023-02-24 / 16:48

  Förutom att vara ett verktyg för att förtrycka kvinnor. Så är slöjan också ett sätt för Islam att befästa och flytta fram sina positioner i samhället. Dom fungerar här både som ett medel för att normalisera våldsideologin Islam och som politiska symboler. Precis som t.ex Kommunist eller Nazist symboler också skulle göra det.

  Gillad av 1 person

 14. Cosmik Debris 2023-02-24 / 16:07

  ABF samarbetar med grov organiserad brottslighet och soSSarna har lierat sig med muslimerna.

  ”Som riksdagsledamot hade Carina sitt arbets- och övernattningsrum i riksdagshuset. ”Men när riksdagens säkerhetstjänst varnade mig vågade jag inte längre använda vare sig mitt övernattningsrum eller arbetsrum utan arbetade i riksdagsbiblioteket. Jag var rädd för att socialdemokraterna skulle släppa in islamisterna i mitt arbetsrum. Det handlade om att skrämma mig till tystnad genom att anlita islamistiska torpeder.” Carina hade kontakt med SÄPO som berättade för henne hur hon skulle agera. ”Det var på deras inrådan jag vistades långa tider utomlands, där jag inte kunde nås.”

  ”Jag var rädd för att socialdemokraterna skulle släppa in islamisterna i mitt arbetsrum.”

  Uteslutning av kvinnliga socialdemokratiska toppolitiker vår tids häxbränningar
  https://karringbloggen.se/uteslutning-av-kvinnliga-socialdemokratiska-toppolitiker-var-tids-haxbranningar/

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.