SPOTPRIS EL FEBRUARI

Då är spotpriset på elenergi klart för februari. Ingen större förändring för oss som bor i elområde SE4 i jämförelse med januari, däremot så är det lägre spotpriser i SE1, SE2 med ca 20 öre per kWh och ca 10 öre per kWh inom SE3.

Jag lägger upp ett diagram över utvecklingen av spotpriset för elområde SE1 och SE4 de senaste fem åren.

Skillnaden i spotpris började märkas i samband med att reaktor R2 stängdes vid Ringhals den 30 december 2019. Ett år senare stängdes även reaktor R1.

Det här med Putin-priser som Socialdemokraterna och vänsterblocket gärna pratar om är en ren myt. Det är bara att se på utvecklingen av spotpriset på elenergi. Putin startade sitt invasionskrig mot Ukraina 24 februari 2022, då hade vi redan rekordhöga elpriser inom SE4.

För mig är det obegripligt att svensk media och svenska journalister låter Socialdemokraterna komma undan med sina lögner!

Annons

3 reaktioner på ”SPOTPRIS EL FEBRUARI

 1. ivarandersson 2023-02-27 / 18:30

  Putinpriser är Magdapriser. Under det rödgröna styret 2014 – 2022 var Magdalena först som finansminister och sedan som statsminister med och avvecklade 4 kärnkraftsreaktorer, 2800 MW, för att behålla regeringsmakten. Antingen ljuger hon eller så är hon korkad. Sunt förnuft är en bristvara som kostar skattebetalarna massor av pengar. Klimatpolitiken är ännu vansinnigare än invandringspolitiken och det säger mycket om den petade rödgröna regeringen.

  Gillad av 2 personer

 2. O` Hyra 2023-02-27 / 16:59

  Linda Staaf fick en Sig Sauer av sin förra ”fästman”.
  Nu när hon är tillsammans med Bydén blir det väl en AK 5, och varför inte ett par handgranater?

  Gillad av 1 person

 3. Hemlig X-sson 2023-02-27 / 15:49

  Jag tecknade nytt fast avtal i december 2021. Redan då låg priset 75% högre än för mitt tre år gamla tidigare avtal. Att media låter sossarna komma undan visar tydligt att media är vänstervridet. Public Service visar gång på gång att de har sina sympatier från S och vänsterut. Där räknar jag även med C.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s