SKA JAG ÅKA TILL ALMEDALSVECKAN 2023?

Förra året åkte jag ut till Almedalen i Visby med syftet att göra politikerna uppmärksamma på den pensionsstöld som 57:orna skulle bli utsatta för under 2023. Jag tycker det gick ganska bra då jag lyckades prata med Ardalan Shekarabi (S), Elisabeth Svantesson (M), Oscar Sjöstedt (SD), Nooshi Dadgostar (V), Jakob Forssmed (KD) och Mats Persson (L) och en rad andra politiker. Men även Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren och några journalister, bland annat Helena Gissén (Expressen) och Pontus Mattsson (SVT)

Jag bekostade resan, boendet och uppehälle med egna pengar.

Nu är frågan om jag skall åka ut till Almedalsveckan även denna sommar för att fortsätta jobba för 57:orna men även för 59:orna som kommer drabbas av samma skattekonsekvens 2026, om inte en övergångsregel införs. Nu undrar jag om det finns intresse att sponsra min resa till årets Almedalsvecka och kampen för 57:orna?

Riksdagspartiernas svar på 57:ornas situation de senaste månaderna har gjort mig minst sagt besviken och upprörd, inte minst den nya regeringen med finansminister Elisabeth Svantesson (M) och äldreminister Anna Tenje (M) i spetsen. Därför känner jag mig motiverad att åka ut till Almedalen ännu en gång för att försöka påverka både politiker och de organisationer som alltid brukar finnas på plats under Almedalsveckan.

Nu undrar jag om det finns andra 57:or eller 59:or som skulle kunna tänka sig att stödja mig ekonomiskt, då det är ganska kostsamt? Dessutom skulle jag gärna vilja trycka upp lite material att använda ute i Visby! Ett litet infoblad och kanske en affisch eller en affisch per parti om ekonomin tillåter.

Det borde vara minst 113 000 personer som är födda 1957 och som vill få tillbaka de pensionspengar som staten har ”stulit” från oss under 2023. Samma kommer drabba de som är födda 1959 under 2026.

Om ni vill stödja mina dagar i Visby så tar jag gärna emot ett litet bidrag på Swish 072-5179099.

(Om jag inte får ihop det belopp jag behöver så kommer jag swisha tillbaka beloppet om jag tvingas ställa in resan.)

Jag kommer även redovisa hur insamlingen går på min blogg.

För den som är intresserad av vad jag gjorde under Almedalsveckan förra året så kan ni läsa dessa blogginlägg.

Svantesson informerad

Idag har jag varit lobbyist för 57:orna

Sedan gjorde jag även en sammanställning i slutet av januari 2023 över alla inlägg som jag skrivit om pensionsstölden från 57:orna från juni 2022 till januari 2023. Men sedan har det blivit många fler blogginlägg under februari, mars och april.

Mina Inlägg om 57:orna

Jag hoppas att det finns många som vill stödja min ”kampanj” i Almedalen.

Annie Lööf på besök i Kalmar och då var jag givetvis på plats för att informera och diskutera med centerns partiledare.

Idag hade GP en bra ledarartikel om 57:orna

https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-vill-staten-straffskatta-alla-f%C3%B6dda-1957-1.98136825

Annons

21 reaktioner på ”SKA JAG ÅKA TILL ALMEDALSVECKAN 2023?

  • Thoralf A 2023-05-01 / 12:53

   Har man valt att gå i pension flera år före sina rätta pensionsålder så utsätter man sig för visa risker. Det måste man faktiskt vara medveten om. I synnerhet om det är ett valår under denna period. Nya regeringar kan förändra skattesystemen.

   Gilla

   • Thorsten Schütte 2023-05-01 / 15:35

    Vi skulle aldrig ha hamnat i denna situation om man hade låtit bli oskicket att beskatta direkt (lön), försäkrad (såsom a-kassa och sjukpeng) och uppskjutet (pension) inkomst olika!

    Gilla

 1. Swift 2023-04-28 / 22:09

  Nej, jag tror inte att det är lönt, de borgliga skyller på S och S skyller på de borgliga. Det verkar som båda vill ha kvar pengarna hos staten.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-04-28 / 22:26

   Jag ger inte upp! Det är tre partier som vill införa en övergångsregel, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. De har 115 mandat i riksdagen.

   Pressen ökar på de andra partierna och det gäller att se till att pressen ökar och att frågorna blir fler till ansvariga partierna i regeringen!

   Jag lägger mig inte ner och ger upp!

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2023-04-29 / 10:38

    Du kan väl prata med dina föräldrar. Det är ju deras saktfärfdighet/obetänksamhet som ställt till det för dig. Med bättre konsekvensanalys och längre planeringshorisont hade det inte blivit något problem. Fast jag vet, många, inte så begåvade, såg aldrig längre än till lördagen när jobbet var klart. Straffar sig i längden. Tyvärr.

    Gilla

   • Thoralf A 2023-04-29 / 12:08

    En del öppnar käften och bevisar hur korkade de är, andra begriper att det är bättre att hålla käft än att visa sin dumhet.

    Eftersom du bor i Byxelkrok och inte är som andra så gissar jag att du även är för vindkraftsparken med 98 st vindkraftverk som är upp till 350 meter höga ute i Kalmarsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn.

    Gilla

   • Thoralf A 2023-04-29 / 17:53

    Din kommentar är dessutom kränkande mot mina sedan flera år döda föräldrar!

    Skriv inga fler kommentarer! De kommer ändå inte godkännas av mig!

    Gilla

 2. Andersson 2023-04-28 / 18:11

  Mycket pensioner och lite off topic här på sajten

  _____________________

  Googles AI tränas på svensk nazistisk webbsida

  5G, antivaccin och Kina När SVT Nyheter tittar på listan av webbsidor hittar vi flera svenska sajter.

  Många nyhetssajter finns med så som svt.se och sverigesradio.se. Men också nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt Nordfront.

  Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktions webbsida finns med, också Strålskyddsstiftelsen som sprider budskapet om den påstådda hälsofaran med trådlösa nätverk och 5G, och vaken.se, en sajt med stora mängder antivaccin-innehåll.

  Googles lista med patent är den sajt som enskilt mest data har hämtats från, med Wikipedia på andra plats. Men högt rankade på listan finns även webbsidor med kopplingar till Kreml och kinesiska kommunistpartiet, som det statskontrollerade ryska mediehuset RT som är blockerat inom EU sedan början av Ukraina-kriget, och China Daily som ägs av Kinas kommunistiska partis publicitetsdepartement.

  Hur påverkar denna typ av sajter AI:n? Dess syn på Förintelsen, på vaccin, på situationen i Xinjiang – eller Ukrainakriget?

  Thomas Nygren är professor i didaktik vid Uppsala Universitet och forskar om digital källkritik.
  _____________________

  SVT skriver ut nätadresserna till svt.se och sverigesradio.se i texten. Men glömmer adresserna till Nordfront [nordfront.se], Antifascistisk aktion [antifa.se], Strålskyddssiftelsen [stralskyddsstiftelsen.se] och RT [rt.com]. SVT påstår att RT, Russia Today, är blockerat inom EU. Det är inte sant. RT är censurerat. Och demokratin Sverige rättar in sig i ledet. Man jag kan läsa för jag har anlitar Bahnhof.

  Data har hämtats i första hand från Google med Wikipedia på andra plats. Här snackar vi källkritik.

  Huka er alla som skriver på internet.

  Gilla

 3. Kalle 2023-04-28 / 12:32

  Självklart skall/ bör du resa till Visby och kolla hur tongängarna är i politiken på plats. Sverige behöver det!!!
  (Har du andra konton man kan skicka pengar till )

  katerinamagasin.se har blommat upp igen i vårsolen.

  Välkommen tillbaka!!!

  ## Det är med bedrövelse jag följer utvecklingen inom EU och hur politiker från i princip alla borgerliga partier fortsätter arbeta för en migrationspolitik som fullkomligt trasar sönder Europa. Sverige är redan förött av denna destruktiva ansvarslösa migrationspolitik men nu ska övriga Europa tvingas till samma dysfunktionella vänsterliberala utveckling. Föga överraskande är det Reinfeldts migrationspolitiska kronprins Tomas Tobé som är arkitekten bakom denna helt världsfrånvända nya överenskommelse. Att moderaterna inte är att lita på blir tydligt – de är fast beslutna att pådyvla den självmordsbenägna “öppna era hjärtan”-politiken på hela Europa, även länder som hittills skonats i och med att de stått emot migrationspsykosen. Jag ser ingen annan utväg än att varje land med självaktning lämnar EU, eftersom denna koloss fullkomligtspårat ur och arbetar för att alla dessa anslutna nationer ska förlora sin suveränitet. Det var inte detta vi röstade för när Sverige skulle ansluta sig till handelsunionen EG som sedemera blev EU. ##

  https://katerinamagasin.se/moderaterna-sviker-genom-fortsatt-destruktiv-migrationspolitik-i-reinfeldts-anda/

  Hon sågar M med all rätt!!! Håller med.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2023-04-28 / 12:41

   Eller till mitt företags bankgiro 5527-1589.

   Gilla

 4. tompas11 2023-04-28 / 00:18

  Nu är jag ju varken 57:a eller 59:a men det är klart att dessa ungdomar, enligt mitt synsätt, ska ha en rimlig skattesats som vi 52:or åtnjutit. Stålar kommer och Thoralf försök at hålla dig hemma nu och inga flyg till varmare länder med paraplydrinkar och lättklädda damer.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-04-28 / 05:59

   Sommarhalvåret reser jag sällan bort. Då vill jag njuta av grönskan och naturen i vårt vackra land. För övrigt blir det sällan paraplydrinkar och lättklädda damer. Jag är betydligt mer seriös.

   Gilla

  • messkalle 2023-04-28 / 11:38

   Mitt bidrag är skickat för rättvisa.åt 57- & 59-årskullarna.
   Stöd Sveriges bästa oppositiospolitker!

   Gillad av 2 personer

 5. Bo Adolfsson 2023-04-27 / 21:57

  GP har idag en ledare av Karin Pihl om pensionsstölden från 57:orna!
  Jag tror att Du kommer att lyckas! Om 59:orna också är med på vagnen går det absolut!

  Gillad av 3 personer

 6. Kenny 2023-04-27 / 21:28

  Flera andra kämpare på den rätta sidan, orkar inte skriva ner namn eller nicknames, rätt många nu har ju skapat youtubekanaler med swish som täcker kostnader eller delvis. Jag har bara följt ett 10 tal men kanske 100-200
  alternativbloggare eller mer finns. Så ja skapa en youtubekanal med swish och skäms inte för det. Ibland kallas dem swishhoror men nää. Det är dem
  andra betalda mainstream medierna som är horor som betalas med skatt.

  Gilla

  • tompas11 2023-04-28 / 00:12

   Thoralf har ju redan YT-kanal så han behöver ju inte skapa en ny.

   Gilla

 7. tompas11 2023-04-27 / 21:12

  Hur mycket stålar behöver du då?

  Gilla

   • Andersson 2023-04-27 / 23:13

    Jo det har blivit dyrt att åka till Gotland. Vi ska åka över i juni. Det är åtta år sedan vi sist var över och hälsade på. Gotland är bäst innan midsommar.

    Gilla

 8. messkalle 2023-04-27 / 21:04

  Jag tycker att Thoralf är Sveriges bästa opponent. Thoralf kämpar inte bara för 57- och 59- utan för oss alla.. Min gåva kommer utan krav.
  Häng på bästa vänner.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.