ÄNNU ETT GRÖNOMRÅDE BEBYGGS

Vid dagens möte i kommunstyrelsen i Kalmar var oppositionen (M, L, MP, KD och SD) mer eller mindre frånvarande, förutom Kristdemokraterna som yrkade avslag på ett ärende, markanvisningsavtalet för det så kallade ”Foppahotellet” som enda parti.

Jag har tidigare yttrat mig kritiskt om dessa hotellplaner under samrådet för ca ett år sedan. Jag är fortfarande lika kritisk till detta byggprojekt och jag kommer säga nej till detaljplanen när den kommer upp i kommunfullmäktige och en markförsäljning till Skanska. Läs mitt blogginlägg från 2020

https://thoralfsblogg.com/2020/06/24/hotell-olandshamnen/

Hur kan 7 partier i kommunstyrelsen godkänna ett Markanvisningsavtal med detta resultat. För mig är det helt obegripligt. SD yttrade sig inte i detta beslut. Kristdemokraterna yrkade på avslag!

Ännu ett grönområde är nu på väg att bebyggas i centrala Kalmar, vid korsningen Norra vägen och Erik Dahlbergs väg.

Det gäller den gröna lungan vid korsningen Norra vägen och Erik Dahlbergs väg. Inte ens denna lilla gröna lunga kommer få vara kvar när Socialdemokraterna våldför sig på Kalmar under mottot ”Ett grönare Kalmar”. Det är hyckleri i världsklass av kommunalrådet Johan Persson.

Ingen i oppositionen hade något att säga när markreservationen klubbades vid dagens möte i kommunstyrelsen.

Mitt nya parti Framtid Kalmar kommer göra allt vi kan för att stoppa denna förstörelse av ännu en grön lunga i Kalmar.

Vi kommer säga nej till en ny detaljplan och vi kommer säga nej till en markförsäljning av detta markområde. Kommer det finnas den minsta möjlighet att överklaga så kommer jag även göra det. Molins Förvaltning AB som är intresserad av att bygga på detta markområde skall veta att det kommer att ta väldigt lång tid innan det skall få möjligheten att sätta spaden i marken. Är det tänkta att det skall bli ännu ett 10-15 våningshus i Kalmar.

Det verkar som samtliga partier i oppositionen är livrädda för att gå emot Socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson i spetsen. Jag är inte det minsta rädd, utan ser det snarare som en skyldighet för att bevara viktiga grönområden och den historiska, kulturella miljön i Kalmar.

Annons

19 reaktioner på ”ÄNNU ETT GRÖNOMRÅDE BEBYGGS

 1. Ludvig 2021-04-07 / 07:21

  Grönområden i staden bör få finnas kvar, vansinnigt att bebygga sådana.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-04-07 / 02:38

  Off topic.

  Två helt normala dagar i dårhuset Sverige. Fastighetsskatt? Nej, släng ut det invandrade slöddret först. Sveriges villaägare ska inte behöva betala för er importerade kriminalitet..

  6 april: ”På tisdagen inleddes årets största gängrättegång. 30 personer står åtalade för en lång rad grova brott”

  7 april: ”Rättegången om gängmorden i Norrköping inleds den 7 april i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt.”

  Gillad av 1 person

 3. Lars 2021-04-06 / 22:13

  Det började med Erik Dahlbergs väg, sedan Sjukhuset (Kalmar södra), Kajalen, Kungsgårdsvägen, Fredrikskans m.m.

  Vad är det för jävla vansinne? Bygg utanför staden istället.

  Gilla

 4. Bob 2021-04-06 / 20:16

  Är född och uppvuxen i Kalmar men bott på annat håll i 15 är. Ibland har man funderat på att flytta tillbaka för att få närmare till föräldrarna. Tyvärr är det så mycket galenskap i staden, så det tar tvärstopp bara av tanken.

  Skulle inte orka med idiotin helt enkelt och se allt raseras.

  Gilla

 5. Onkel Björn 2021-04-06 / 18:20

  Jag tillhör dem som ser naturen som en viktig resurs för oss människor. Vi behöver kunna gå och vistas i naturen och se vilda djur och fåglar. Vi behöver träd och buskar i våra städer. Träd mellan husen. Gissar att Johan Persson Uppskattar de träd och buskar som han själv har vid sin villa.

  Bättre då att, istället för att bebygga grönområden, riva redan äldre befintliga områden. Om man nu måste bygga.

  Gilla

 6. Champagne Supernova 2021-04-06 / 17:09

  JP har skickligt manövrerat ut oppositionen i Kalmar.

  Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-04-06 / 16:52

  Johan Persson kan brösta upp sig igen, med pappa staten som bidragsgivare.

  ”Kommunen, de kommunala hel- och delägda bolagen samt kommunalförbundens sammantagna ekonomiska resultat blev pandemiåret 2020 drygt 200 miljoner kronor. Kommunens del av resultatet är 120,7 miljoner kronor.”

  Gilla

 8. Lars 2021-04-06 / 16:33

  För mig handlar det forcerade byggandet mer om att skapa flyttkedjor för att få in nyanlända (muslimer). Fler ointegrerbara, bidragsutnyttjande muslimska klaner är absolut inte vad Kalmar behöver. Förlorade grönytor är inget mot att vi håller på att förlora vårt samhälle.

  Gilla

 9. Fred 2021-04-06 / 15:23

  Det stämmer som Thoralf skriver att Johan Persson bedriver borgerlig politik. Hans bästis Peo Persson röstar ju t.o.m. på honom trots att han är moderat. Det säger väl en del.

  Johan går ju alla högdjur till mötes och bygger för dem också.

  Gilla

 10. Getto 2021-04-06 / 14:34

  Det finns inte många grönområden kvar nu. Skälby är väl i stort sett det enda. Kommer det få vara kvar, eller klossar där med?

  Gilla

  • Lars 2021-04-06 / 16:00

   Så har vi Värsnäs, Svinö, Lindö, Kalmarsundsparken, Långviken, Stensö…så helt utan grönbete är vi ju inte.

   Gilla

   • Hilmer 2021-04-06 / 21:05

    Fast dessa platser är ju mer stränder och till stor del badplatser eller del av det. Där gäller väl strandskyddet?

    Gilla

 11. Hans 2021-04-06 / 13:28

  Försöker man slå rekord i byggande, eller vad är orsaken? Det finns ju lediga lägenheter i Snurrom.

  Gillad av 1 person

 12. Sven d.ä. 2021-04-06 / 13:23

  Tittar jag på kartan över Kalmar så är stora delar gråa dvs hus, vägar parkeringar etc. Lägger man en kompassros över staden så faller 180 grader bort i vattenområden. Andra städer som t ex Lund har grönt helt runt staden. Så Kalmar får vara försiktiga med sina grönområden.

  Gilla

 13. Otto 2021-04-06 / 13:10

  Vad är det för jävla majoritet i Kalmar? Det blir bara värre och värre. Staden är snart totalförstörd. Nu bygger man även sönder den lilla plätt vid Lindö och Blomsterkrysset/OK. Varför? Ingen vill eller vågar opponera sig mot Pampen Persson.

  Är det inte också bebyggt alldeles i närheten av det nu tilltänkta området, ett seniorboende?

  OT. Helt sjukt att 65+ får agera försökskaniner för Astra Zeneca vaccin. Det är inte så noga med dem tydligen.

  Gilla

 14. Andersson 2021-04-06 / 12:37

  Erik

  Låt Thoralf sparka sig trött om det nu blir på det viset. Det är inte något du behöver bekymra dig över. Såvida du inte tillhör hans anhängare.

  Eller är så kanske du är rädd för att Thoralf och Framtid Kalmar ska bli så starka att de kan få inverkan på kommunpolitiken.

  Framtid Kalmar är inte enbart Thoralf Alfsson. Vi, både du och jag, ska nog avvakta tills vi får se namnen på styrelsen och namnen på valsedlarna. Förutsatt att du är bosatt i Kalmar tror jag du kan stryka Thoralf Alfsson på din valsedel.

  Försök hålla dig till sak när du argumenterar.

  Gilla

 15. Erik 2021-04-06 / 11:41

  Det har aldrig slagit dig att oppositionen helt enkelt inte tycker som du? Nä, det är lättare att hitta på en egen förklaring, nämligen att de är rädda för JP.
  Dina resonemang blir konstigare och konstigare…

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-06 / 11:51

   Givetvis kan det vara så! Men jag har ju en viss erfarenhet efter snart 15 år i kommunfullmäktige i Kalmar och vet hur Allianspartierna agerar och vilka personer som är gruppledare. Moderaterna har bytt oppositionsråd och gruppledare många gånger under dessa år. Dessutom bedriver inte Johan Persson en socialdemokratisk politik, utan bedriver en till viss del borgerlig politik som gör det besvärligare för Alliansen att bedriva oppositionspolitik.
   Men någon gång borde man kunna samla sig och bjuda på motstånd, inte bara när det gäller namngivning av gatunamn till levande personer. Utan i betydligt större frågor. De kan aldrig ta över makten i Kalmar om de inte bedriver en riktig oppositionspolitik.

   Vad anser du att Alliansen skall göra och hur skall de agera för att ta makten i Kalmar?

   Gillad av 2 personer

   • Anders 2021-04-06 / 21:04

    Jag hoppas du blir kvar även efter 2022. Hade varit tråkigt om du lämnat politiken.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.