OFF TOPIC VECKA 14

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

39 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 14

 1. turrim 2021-04-09 / 19:34

  Morgan Johansson och Märta Stenevi står och ljuger på sin egen presskonferens om ny lag om invandring. Ingen utsänd reporter reagerar. I SVT/SR framställs det som positivt trots våra 9 miljarder för oberoende.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 1 person

 2. messkalle 2021-04-08 / 16:05

  @ Kalle, lysande sammanfattning av svenska språkets ställning i Södertälje.

  Föreslår att du skickar det till Ulf Kristersson , Moderaternas kansli som värnar om svenskan med kopia till Jimmie. Åkesson. Jimmie behöver en kopia så han kan jaga Ulf om han skulle glömma

  Gilla

 3. Onkel Björn 2021-04-08 / 01:56

  De är många som börjar ifrågasätta SVT. Och det är ju bra. Vi vill inte bli hjärntvättade.

  Själv tillhör jag den skara i samhället som försöker värna våra kontanter. Visst det är bekvämt med kort. Jag har själv kort och brukar scanna mina varor i affären och då betalar man med kort. Men annars försöker jag betala med pengar. Tar kontanthanteringen slut i samhället så sitter vi snart där i knät på våra banker. Är därför med i en facebookgrupp som försöker värna kontanter. En av eldsjälarna hade igår ett videoinlägg om just SVT och hur de går statens och bankernas ärenden.

  Men vem äger egentligen SVT? Staten ? Nja. Det är en stiftelse som äger SVT och ledamöterna i den tillsätts av regeringen. SVT´s styrelse tillsätts i sin tur av stiftelsen. Och då blir det ju inte så konstigt längre att SVT har den inriktning som man har.

  https://www.facebook.com/groups/328354928217218

  Gilla

 4. stefan a. 2021-04-07 / 20:23

  Undrar vilka sjukskrivningsvillkor EU-parlamentariker har, förstår om riktigt sjuka som blir utförsäkrade och tvingas förnedra sig hos soc blir rosenrasande när lyxputten surfar omkring med oförändrad standard i det …hm.. klasslösa sweden……

  Gilla

 5. Zip 2021-04-07 / 19:23

  Då är det klart nu då med Skanskas anvisningsavtal för Foppa-hotellet.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-07 / 19:48

   Nej, det är inte klart. Det är bara ett steg på vägen. Jag hoppas att Länsstyrelsen säger nej till detaljplanen.

   Gilla

   • Hilmer 2021-04-07 / 20:20

    Länsstyrelsen och kommunen sitter i samma båt.

    Gilla

 6. Banane 2021-04-07 / 19:13

  Misstänkt misshandel på Giraffen!

  Gilla

 7. Banane 2021-04-07 / 19:08

  Ungdomar kastade sten och slog ordningsvakt vid Hansa city och bråk vid Baronen enligt Barren. Verkligen tryggt i Kalmar.

  Blundar Persson?

  Gilla

 8. Elisabet Hansson 2021-04-07 / 18:07

  Vad var det för fel på min kommentar, Thoralf?
  Förklara gärna varför du tog bort den:

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-07 / 18:39

   Därför att jag redovisar dessa siffror för alla vaccinerna och alla andra siffror. Jag kommer redovisa de senaste siffrorna imorgon eller på fredag då statistiken uppdateras varje torsdag. Dessutom kan man tro att texten i artikeln kommer från Läkemedelsverket vilket inte stämmer. Källhänvisningen är missvisande.

   https://thoralfsblogg.com/2021/03/26/statistik-covid-19/

   Gilla

  • Gurra 2021-04-07 / 16:52

   Fyra identiska svar av alla kommunalråden, slump eller planerat?

   Pinsamt!

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-07 / 17:03

    Givetvis en överenskommelse mellan kommunalråden. För att inte ställa till det för varandra med olika svar på frågorna.

    Gilla

 9. Kalle 2021-04-07 / 13:34

  ## När Södertäljes avgående stadsdirektör, Rickard Sundbom, nyligen tackades av, så var det nog många som blev förvånade. För när ordet väl var stadsdirektörens, så valde han att hålla sitt avskedstal på assyriska/syrianska.##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/har-chockar-avgaende-stadsdirektoren-toppcheferna-holl-tacktalet-pa-assyriska-syrianska

  Jag tolkar det som att syrianerna inofficielt tagit över Södertälje åtminstone bland tjänstemännen. Precis som de utlovade när de kom till Södertlje för 50 år sedan.

  Det är också ett hån mot alla som försöker lära sig svenska. Varför skall invandrarna göra det med en sådan stadsdirektör???

  Varför valde han inte finska en annan stor språkgrupp i Södertälje???

  Det visar var han har sitt hjärta nu när han börjar i Region Stockholm och börjar som administrativ direktör på regionledningskontoret!!!

  Duger inte svenskan längre???

  DEBATT.[EXPRESSEN] För en tid sedan framkom att den av Alliansen styrda Kulturnämnden i Region Skåne har finansierat utbildning i vardagsarabiska och arabisk kultur för bibliotekspersonal i Malmö och Helsingborg. Orsaken är att personalen har svårt att kommunicera med och bistå arabisktalande besökare på biblioteken.

  ## Språkförbistring allt vanligare
  I takt med en omfattande invandring till Sverige har språkförbistringar blivit allt vanligare. Grannar kan inte prata med varandra, tolkar är nödvändiga inom exempelvis vård, skola, rättsväsende, många som invandrat till Sverige har svårt att klara en utbildning eller få ett arbete på grund av bristande kunskaper i svenska språket, och så vidare. ##

  ## Personer som bor i Sverige och har svenska eller de nationella minoritetsspråken som modersmål ska inte behöva lära sig invandrade personers modersmål eller anpassa sig till deras kultur, för att plåstra ihop det splittrade samhälle som en alltför omfattande invandring i kombination med en kontraproduktiv integrationspolitik skapat. ##

  https://www.expressen.se/debatt/personalen-borde-inte–behova-lara-sig-arabiska/

  I sverige talar vi svenska och inget annat!!!

  Likadant i etermedia som SVT och SR. Där förekommer på senare tid att reportrarna uttalar svenska så konstigt att det är svårt att förstå (brukar stanga av) hur skall det då inte vara för invandrare som vill lära sig svenska och bli utsatt för deras rotvälska???

  Återinför Riksvenska som ett krav i etermedia och bland svenska tjänstemän!!!

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-04-07 / 16:38

   ”Varför valde han inte finska en annan stor språkgrupp i Södertälje???”

   Därför att sverigefinnar är en erkänd nationell minoritet. Finska är erkänt erkända som ett officiellt minoritetsspråk.

   Det är inte assyriska/syrianska. Inte ens i Södertälje. Men snart.

   Hur skulle det sett ut med ett tal på finska?

   Gilla

   • Broder Adam 2021-04-07 / 19:06

    Det finns inget språk som heter assyriska, förmodligen skulle det det vara arameiska som anväds som gudstjänstspråk. I den syrianska kyrkan. Det språk som Jesus hans lärjungar och apostlar förmodligen talade då Jesus gick på jorden och undervisade dessa. Det vardagsspråk som syrianerna talar utöver svenska är klassisk arabiska.

    Gilla

   • Andersson 2021-04-08 / 08:49

    BRODER ADAM 2021-04-07 / 19:06

    Du har säkert säkert rätt. Jag har inte varit i Södertälje sedan 1985 när jag hälsade på min kusin som bodde i Ronna. Det var i samma veva som han hade haft inbrott. De stal hans 12-strängade och hans brorsans planka och två cyklar på balkongen. Det var inte roligt.

    Nu bor han strax utanför Tranås. Där känns lugnt att hälsa på. Vi brukar hälsa på ibland när de spelar hockey i stan. Det är inte roligt alla gånger för Tranås brukar vinna. Jävla smålänningar.

    Gilla

  • messkalle 2021-04-08 / 14:32

   @ Kalle, lysande sammanfattning av svenska språkets ställning i Södertälje.

   Föreslår att du skickar det till Ulf Kristersson , Moderaternas kansli som värnar om svenskan med kopia till Jimmie. Åkesson. Jimmie behöver en kopia så han kan jaga Ulf om han skulle glömma

   Gilla

 10. ivarandersson 2021-04-07 / 13:12

  Nye biståndsministern Per Nilsson Frid (MP) meddelade att Sverige skulle skänka bort vaccin till andra länder så snart riskgrupperna var vaccinerade. Miljöpartister tänker inte längre än näsan räcker och har inte sunt förnuft

  Gilla

 11. stigrydmark 2021-04-07 / 12:53

  HD tycks ta över lagstiftninfgen i Sverige. Tidigare har man sagt att den invandrare som bott i Sverige i tre år, inte ska kunna utvisas. Nu säger man att invandrare som inte känner till svensk lagstiftning, inte heller ska kunna straffas.
  Att vi har en stor rättsröta i Sverige är ju uppenbart. Under förra året läste jag ett stort antal domslut som verkligen var chockerande. Jag reagerade genom att starkt kritisera de inblandade, åklagare, domare och nämndemän. Domsluten stred starkt emot normala rättsuppfattningar.
  Fick polisbesök med beslagtagen dator i 3 1/2 månad. Vi vet att flera inblandade i domsluten kan vara aktivister och som politiskt tillsatta är det inte konstigt att många domslut är partiska. Det måste uppstå ett stort antal jävsituationer som aldrig ifrågasätts.
  Så, personligt övergrepp och inkorrekta domslut förekommer baserat på en usel lagstiftning.

  Gilla

 12. Andersson 2021-04-07 / 11:52

  svt.se

  ##
  Kriminologen Nina Rung sällar sig till kritikerna som menar att SVT:s dokumentär ”Persona non grata” är en felaktig, ensidig publicering. Men SVT:s programbeställare Helena Olsson försvarar publiceringen.
  – Det är en relevant historia om en respekterad komiker som plötsligt försvann från offentligheten, säger hon.
  ##

  Relevant ???
  Respekterad ???
  Komiker ???

  Man tar sig för pannan.

  Han borde haft förstånd hållit sig borta från offentligheten för gott. Men pungen börjar väl bli tom. Han vill väl ha ersättning från staten för allt han skulle ha förlorat på pandemin.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-04-07 / 12:56

   Det skrivs överallt att Fredrick Federley ska kandidera för centern. Utom i Göteborgsposten:

   ”Federley kommer ställa upp via en borgerlig samlingslista och inte för Centerpartiets räkning”

   Vad säger borgerligheten om det upplägget? Ingår Centerpartiet i borgerligheten?

   Gilla

   • Andersson 2021-04-07 / 16:25

    Dalademokraten har en artikel idag [odaterad vad jag kan se]

    ## Därför vill Fredrick Federley kandidera i kyrkovalet: ”Väljarna får avgöra” ##

    Artikeln är gömd bakom betalvägg så jag får nöja mig med att citera:

    ##
    Men det är ännu inte klart om han hamnar på valbar plats. Gruppen ”Samling för kyrkan inom Gagnefs pastorat”, med politiker från borgerliga partier, har idag tolv mandat i kyrkofullmäktige.

    I år finns arton kandidater. De ska inom kort besluta om ordningen på listan, uppger Gustav Wallheden, talesperson.

    Fredrick Federley kan stärka representationen från byarna och bli en tillgång, anser Wallheden.

    – Problematiken är att man har smetat på honom något som han inte har gjort. Fredrick Federley har inte gjort sig skyldig till något brott.
    ##

    Vad är det man har smetat på honom? Att han levt ihop med en dömd pedofil. Det är sant. Att hans sängkamrat dessutom är bög är också sant.

    Vilka ‘man’ är det som du syftar på Wallheden? Vilka är det du förtalar? Wallheden, du ska vara försiktig så han inte hamnar i samma smet som Federley. Din attack på det fria ordet hedrar inte en kyrkans man.

    Gilla

   • Andersson 2021-04-07 / 18:04

    Ledare i dagen.se av Frida Park 07 april 2021 11:29

    ALLA ÄR VÄLKOMNA TILL KYRKAN MEN INTE ALLA BÖR LEDA DEN

    Efter att Centerpartiet meddelat att förtroende saknades för Fredrick Federley lämnade han alla sina uppdrag i höstas.

    I intervjuer och pratprogram i tv har sedan Federley berättat sin sida av historien och flera gånger återkommit till det stöd han under den svåra tiden fått från kyrkan. Nu vill han ge något tillbaka och ställer upp i kyrkovalet.

    Alla är välkomna till kyrkan! Och Federley har rätt i att det är i kyrkan de stora frågorna om nåd och försoning hör hemma. Men innebär det att alla är lämpliga som ledare eller förtroendevalda i kyrkan?

    Nej. Förtroende är något som byggs upp under tid och den tid som här passerat är inte lång. De själasörjare som stöttat den före detta EU-parlamentarikern hittills bör nog, inte minst av omsorg av Federley själv, uppmuntra till andra former av engagemang.

    Gilla

   • Andersson 2021-04-07 / 19:26

    Aftonbladet Kultur: Sofia Lilly Jönsson [2021-04-07]

    https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dleKrw/prata-inte-om-forsoning-och-forlatelse-federley

    Prata inte om försoning och förlåtelse, Federley. Kyrkopolitik är inte ett sätt att skrubba sig ren.

    ”Kanske är utspelet Federleys eget, kanske ville krafter i partiet sätta ett finger i luften. Det är svårt att se hur det gynnar kyrkan. I Gagnef duckar kyrkorådets ordförande journalister. Ingen svarar i telefonerna.”

    Ingen svarar i telefonerna …..

    Vad säger Pastor Jackelen? Den är väl hen som håller i det andliga och hen Löfven som sköter det politiska.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-04-07 / 13:16

   Han är en ‘Homo Politicus’. Det enda han kan är att slå blå dunster i ögona på sina medmänniskor. Hoppas att folk inser det när han står på en *borglig’ lista i kyrkovalet.

   Gilla

  • Andersson 2021-04-07 / 14:40

   Jag har svårt att förstå att Skatteverket ska agera uppbördsman åt ett religiöst samfund. Utan avtal mellan parterna. Det vill säga mellan Skatteverket och skattebetalaren.

   Det borde gå att kräva av Skatteverket att upphöra med överföreningen. Sedan är det upp till det religiösa samfundet att säga upp medlemmar på grund av bristande betalning. Men de bör nog skicka en inbetalningsavi först.

   Någon som har lust att prova? Jag kan inte själv eftersom jag inte är medlem i något samfund.

   Det kan inte vara rätt att ett statligt verk ska använda våra skattemedel till att sponsra Svenska Kyrkan.

   Det kan inte heller vara rätt att Skatteverket för register över de som är medlemmar i Svenska Kyrkan. Och följaktligen register över oss som inte är medlemmar.

   Gilla

 13. Ò Hyra 2021-04-07 / 10:26

  Hur ska vi kunna ha en fungerande sjukvård när man anställer folk som precis har lärt sig att sjukdomar orsakas av bakterier o virus och inte av onda demoner?

  Gillad av 1 person

 14. Ò Hyra 2021-04-07 / 10:18

  Är Stefan Löfven EU`s mest lågutbildade statsledare?

  Gilla

 15. Anders 2021-04-07 / 10:15

  Nu är det Zoran Ismael,s tur att få syndernas förlåtelse.
  Hoppas det mottas på samma sätt som Mona Sahlins och Hon som anmälde Julian Assange .
  Deras halvkvädna visor förvärrade deras sak .
  Det blev tydligt att de inte hade rent mjöl i påsen .

  Gilla

 16. Hacke 2021-04-07 / 08:54

  Känns skönt så här i deklarationstider att tvångsfinansierade public service inte bara är vänsterns främsta propagandaverktyg utan också i allt högre grad de kriminellas och andra mörkerfigurers bästa försvarare och medlöpare med fri tillgång som skyltfönster för förnyade karriärer och comebacker.
  Här några exempel bara de senaste veckorna:
  Yasins Guldbaggar.
  Federley som fredagsmys på bästa sändningstid. Han hann knappt lämna tv-soffan innan han nu aviserar sin comeback. (Grattis centern förresten, ni behöver ju fylla på i ladorna efter alla förståeliga avhopp från nya profilen som islamist/pedofilnäste)
  Och nu Soran Ismail som ska hyllas i egen dokumentär. I två delar för säkerhets skull!
  Det borde åtminstone ingå spypåsar i den hutlösa straffskatt vi alla tvingas betala till denna vänsterextremisternas egen lekstuga.

  Public service förstärker sin roll som folkets och inte minst brottsoffrens värsta fiende.
  Om några borde sitta bakom lås och bom på obestämd tid är det de ansvariga för detta demokraturens mest avskyvärda fundament.

  Gillad av 3 personer

  • Andersson 2021-04-07 / 15:47

   Gratis spypåsar? I komposterbar plast? Glöm det!

   Gilla

Kommentarer är stängda.