SAKNAR EN SAMMANSTÄLLNING

Jag har försökt att hitta mer detaljer om vad olika länder kommer få i bidrag från EU:s Återhämtningsfond men inte lyckats hitta någon sammanställning. Jag har bara lyckats hitta ett antal länder men inte helheten. Varför har ingen av de stora medierna presenterat detta?

Jag fortsätter mitt letande imorgon.

13 reaktioner på ”SAKNAR EN SAMMANSTÄLLNING

  1. Sven d.ä. 2020-07-22 / 22:55

    Thoralf, jag tror du inte kan hitta det dokument du söker. Dett har säkert funnits något i förhandlingarna, men de finns knappast kvar. Varför lämna kvar bevismaterial.

    Jag tror du får ta en titt på ekonomierna, se på https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-forecasts/summer-2020-economic-forecast-deeper-recession-wider-divergences_sv#economic-forecast-map

    Min gissning är att Italien får 200 miljarder Euro, Spanien och Frankrike 150 var, Portugal, Grekland, Slovakien, Belgien, Irland och Kroatien får dela på 100 miljarder. Resten delas ut efter hur ”duktiga” man varit i EU arbetet.

    Gilla

  2. Thor 2020-07-22 / 10:52

    Jag instämmer i undran och har ytterligare en: vilka tog fram det makabra ursprungliga förslaget på 500 miljarder euro i bidrag? EU-kommissionen? Förslaget skulle aldrig ha tillåtits läggas fram överhuvudtaget. Alla som kan tänka själva förstod att förslagsställaren tar i med ett groteskt bidrag som ”utgångsbud”. På uppdrag av vem? Sedan ska det bantas till att bli aningen mindre groteskt. Betala och var glad! Säger lyxlirarna i Bryssel

    Gilla

    • Thoralf A 2020-07-22 / 09:26

      Jag söker ett dokument där jag kan se vad varje land beräknas få i bidrag och subventionerade lån. Det måste finnas eftersom det finna artiklar där till exempel siffrorna anges för Spanien och Italien.

      Gilla

  3. stefan a. 2020-07-22 / 06:59

    Men tänk på Sverigebilden, alla goda gåvors givare…. vi blir rånade mitt på ljusa dagen och mitt framför näsan eller iaf. våra barnbarn som blir det…

    Gillad av 4 personer

  4. Laglydig 2020-07-22 / 01:27

    Du är inte ensam om att undra Thoralf!

    Statsfjanten (en del vill upphöja honom till statssvetsaren) Stefan Löfven (dotterson till en äkta nazist för övrigt, ja han är ju inte så dålig själv då han uppvisat nationalistiska drag med flaggan på kavajen och han är ju socialist) var ju stolt över uppgörelsen och att även Sverige skulle få bidrag från fonden!

    Jag ser hela djävla skiten som ett sätt att knyta länder som inte använder skitvalutan euro (EUR) ner i fördärvet och tvingas p g a de skulder man skapar att så småningom falla djupare i EU träsket och överge den svenska kronan för att ansluta sig till euron. Det är det som är planen!

    Jag ser också det hela som ett svepskäl att trycka upp ännu mer EUR! Man ”lånar” upp pengarna… D v s man ger ut obligationer till 0 % ränta och sen köper ECB upp obligationerna för nytryckta pengar. Samma saker händer i USA och i Sverige, det är ju ”nollränta” och ingen inflation! Kolla gärna SwebbTV:s program med Magnus Stenlund!!!

    Detta (QE = Quantitative Easing översatt till begriplig svenska = TRYCKA PENGAR) som världens stater har hållt på med sen IT-kraschen 2000 medför att vi bara skjuter problemen framför oss och våra barn och barnbarn får betala genom att mer eller mindre bli livegna! Våra pensioner kommer inte ens att räcka till mat ännu mindre till att betala hyra!

    Enda chansen att rädda sig någorlunda är att investera i GULD och SILVER (även om det är lite upphaussat just nu)!!! Men det är i vart fall riktiga pengar!

    De riktiga pengar har funnits i åtminstone 5000 år. För gemene man gör man det bäst genom att investera i Blackrock World Gold Fond men det finns många andra fonder men Blackrock finns i PPM. Jag började köpa andelar där 2018 och har köpt och sålt, kunde gjort det mycket bättre men jag är i alla fall plus 40 % hittills i år!

    Rädda er Sverigevänner åtminstone ekonomiskt! Jag håller ut till 2022, men vinner vi inte då så är det kört för sen är det definitivt för sent!

    Ta hand om Er Sverigevänner!

    Gillad av 3 personer

    • Sven d.ä. 2020-07-22 / 22:38

      LAGLYDIG ”Jag håller ut till 2022, men vinner vi inte då så är det kört för sen är det definitivt för sent!”
      Det sade jag också 2014 och 2018.

      Grattis till investeringarna. Hoppas att Riksdagen inte får del av kakan du har tjänat ihop.

      Gilla

  5. Lennart G 2020-07-22 / 01:07

    Den självklara feta första rubriken i media borde varit: Löven skänker bort XXX 000 000 000 kr. Behöver inte betalas tillbaka! Resten, yyy 000 000 000 kr, kanske är återbetalt år 2058.
    Var finns de rätta siffrorna på det svenska folkets åtagande?

    Gillad av 2 personer

  6. stigrydmark 2020-07-21 / 23:55

    Läste någonstans att flera medelhavsländer har skulder genom bidrag kanske kan göra sig skuldfria? Varje lands skuld i detta gigantiska lån tydligen fördelar sig på välstånd. Hur beräknas det? BPI, statsskuld? Under hur många år ska lånen återbetalas? Dessa frågor får man ju heller inga svar på i media.

    Gillad av 1 person

    • stigrydmark 2020-07-21 / 23:57

      skulder till Tyskland

      Gilla

  7. Cosmik Debris 2020-07-21 / 23:53

    Stefan Löfven fyller idag 63 år

    Nu är alltså hans ålder högre än hans IQ.

    Är det bra eller dåligt för Sverige?

    Gillad av 4 personer

  8. Cosmik Debris 2020-07-21 / 23:40

    ”Varför har ingen av de stora medierna presenterat detta?”

    Order från fascisternas högkvarter på Svevägen 68

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.